Uddrag af presseomtale og anmeldelser af bogen.

Uddrag af lektørudtalelse:

“En barsk, rørende fortælling med et budskab om aldrig at opgive kampen for frihed. Sproget fungerer godt, man kommer ind under huden på Maria og hun er nem at relatere til.”

Læs hele lektørudtalelsen

Uddrag af artikel fra Hendes Verden nr. 10 2021

Lotusblomsterne

https://www.instagram.com/lotus_blomsterne/Tusind tak til @katjafortuin, for en utrolig god og tankevækkende bog ❤️“Det går op for mig, at jeg står ved en skillevej i mit liv. I den ene retning er livet på diskotekerne, Københavns gader og en flugt fra mig selv, der ikke er lykkedes. I den anden retning er vejen ukendt, men hvis jeg står på tæer, kan jeg ane noget af havet i horisonten.”I bogen følger man Maria som vokser op i 70’erne sammen med sin søster (Nina) og sin mor.Moderen har travl med selvrealisering og kvindefrigørelse, så Maria og Nina er overladt til sig selv.Det er en fantastisk, men også barsk fortælling, hvor man kan mærke karaktererne i bogen.Da jeg først gik igang med at læse bogen, kunne jeg ikke slippe den. Fordi den er troværdig og fangende.Fordi jeg arbejder med de børn, blot i en anden tidsalder, og fordi jeg desværre kan nikke genkendende, til Marias oplevelser med de fagpersoner, som burde varetage børnenes tarv.Selvom bogen er barsk, er den også utrolig livsbekræftende. Maria er nemlig typen, der ikke hænger med hovedet.Hun er stærk, omsorgsfuld og tror på kærligheden.Alle kan læse bogen og måske føle en form for frihed efterfølgende ❤️

Bekkalouise84

https://www.instagram.com/bekkalouisebooks84/https://www.goodreads.com/user/show/100168314-louise-nielsenSindsyg rørende bog, som for mig personligt var hård at læse, jeg kan se så meget af min egen historie i Maria. Kæmpe anbefaling herfra. Den er skrevet letlæselig og i et skønt sprog. Man sidder som læser med en masse følelser og håb for Maria. Læs en længere anmeldelse på min goodreads.

Astas Bogrejse

https://www.instagram.com/astasbogrejse/Efter at bogen var ankommet hjemme ved mig, fik jeg pænt ad vide, hvis bogen var god, måtte den godt komme på en rundtur, så de andre i min familie også kunne komme til at læse den. Lige nu har jeg på fornemmelsen at jeg ikke kommer til at se den igen, før den har været alle bogorme og læseheste i min familie igennem. For jeg syndes det er en fantastisk bog!!Må nok indrømme at jeg flere gang har været nød til at ligge bogen fra mig, fordi der sker ting i den som ramme hårdt, fordi det er en bog som virker utrolig realistisk. Især i den sidste fjerdedel af bogen var svær for mig, og et par tåre trillede ned af kinderne på mig…Jeg elsker denne bog. Ville ønske at jeg kan få lov at læse den for første gang igen!! Må se hvor meget jeg kan huske af den, når jeg for lov at se den igen, efter besøg hos min familie.Bogen ligger på 4/5 stjerner, da den bare er genial og en bog man ikke vil ligge fra sig, men bliver nød til, for lige at fatte sig igen. Vil anbefale alle der kan til at læse den, da jeg syndes at have lært noget af den og da bogen har gjort stort indtryk på mig.

Hyggegeek Litteratur

https://www.instagram.com/hyggegeek_litteratur/Katja Fortuin har skrevet en meget gribende og personlig beretning om Maria, der vokser op i 70’erne. Maria bor sammen med sin søster hos moren, som har meget travlt, og pigerne er for det meste overladt til sig selv.På et tidspunkt flytter den lille familie i kollektiv, hvilket er meget svært for Maria, der føler sig meget forkert. Kollektivets værdier står i stærk kontrast til den følsomme Marias sind, og hun ender ofte med at flygte ind i farmorens søde kærlighedsromaner. Katja Fortuin har skrevet en barsk, rørende og personlig historie, hvor man nogle gange sidder på kanten af stolen i nervøsitet for hovedpersonens ve og vel.Historiens styrke ligger i, at man kan mærke, at Katja ved, hvad hun skriver om. Hun kender til det hårde liv, det manglende selvværd og skuffelserne.Jeg kan varmt anbefale bogen til kvinder i alle aldre, for vi har alle brug for at blive mindet om at finde vores egen styrke og vores eget værd, der ikke skal være baseret på andres accept og anerkendelse eller mangel på samme.Til sidst vil jeg nævne, at Katja Fortuin lader os få indblik i hendes ungdoms søde kærlighedsromaner. Hun har nemlig skrevet en dramatisk historie a la Succesromanen som løber parallelt med Marias barske historie, hvilket er en sjov idé.

Fuglebakkens Bogorm

https://www.instagram.com/fuglebakkens_bogorm/Når et sats fører en helt særlig læseoplevelse med sig = denne bog.Maria bor i sine første år på Vesterbro og ser livets barske realiteter fra stuevinduerne. Så det burde jo være lykken at rykke i kollektiv med en masse voksne og andre børn … Men når de voksne har mere travlt med at realisere sig selv, kan der ske ting, som ingen børn burde opleve.Gennem store dele af sit liv føler Maria sig udenfor og forkert. Og det må jo være sandt, hvorfor holder de andre børn hende ellers udenfor? Hvorfor er hendes tøj aldrig det rigtige? Hvorfor siger hun altid det forkerte? Eller vælger de forkerte mænd? Ord skåret ind i hendes barndoms bark gør en stor skade på hendes selvopfattelse og det tager mange år og mange afveje at finde fra til hvem hun virkelig er.Bogen igennem er der små bider af en anden historie indlagt. Jeg lurede lidt på om det var en fantasi, noget hun havde læst, et tidligere liv? Læs, og du vil forstå 😉Det er en barsk historie, som fremkaldte tårer flere gange. Ikke mindst fordi den er baseret på forfatterens eget liv. Jeg vil ikke spoile noget, blot sige, at denne bog har en af de bedste slutsætninger, jeg længe har læst.