OM KATJA

I 2017 færdiggjorde jeg en bachelor i pædagogik, med speciale i udsatte unge og voksne. Jeg skrev min bachelor om unge hjemløse og valgte at gå i dybden med baggrunden for det stigende antal unge hjemløse vi har i Danmark. Jeg blev overrasket over hvor mange unge der ender på gaden, og at mange af dem kommer fra veluddannede hjem.

At være hjemløs er meget ensomt og desperat, og følelsen er den samme ligegyldig hvilken baggrund man kommer fra. Jeg endte selv på gaden i en periode og følelsen af at være helt alene, er som en flugt fra et rovdyr.

Dette inspirerede mig til at skrive bogen Et Sted Kaldet Frihed.

Jeg er født i 1966 kun to år før ungdomsoprøret i 68’ hvor verden fik sat stolen for døren og der blev gjort op med borgerlige normer og kønsrollemønstre.

Bogen er inspireret af tiden efter ungdomsoprøret, og en opvækst i 70’erne med hippier og kollektiv, ensomhed og traumatiske oplevelser der kom til at forme mit og min søsters liv.

“Katja skriver lettilgængeligt med en syrlig sarkasme der er krydret med humor og romantik. Hun tegner et billede af en tid der kommer til livs med stemninger og farver i et lys der både varmer i solens skær, såvel som skræmmer i det grå og kolde med bizarre handlinger….”

Det har været en hård rejse at skrive den og mange gemte oplevelser er dukket op igen og har rystet mig og gjort mig ked af det. Men det har også været forløsende endelig at kunne fortælle det hele og få gjort op med en pinefuld fortid der har kostet mange knubs for mig, og desværre kostet alt for min søster. Den har også kastet lys over hvor min ukuelige tro på kærligheden kommer fra, og min kerne af tro og håb. Jeg håber den kan inspirere til aldrig at opgive håbet og at enkelte kernepersoner i dit liv kan være altafgørende”

Har du lyst til at høre mere?

Jeg kommer gerne ud og fortæller om bogen, tiden dengang, eller de paralleller jeg synes der er til nutidens travlhed og manglende tilstedeværelse. Men jeg fortæller også om tro håb og kærlighed og humor til livet, og om at være en skæv eksistens der er støbt i en form der ikke altid passer ind.

kontakt mig